En dan het laatste bericht, thuiskomst. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marjan Nieuwenhuis - WaarBenJij.nu En dan het laatste bericht, thuiskomst. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marjan Nieuwenhuis - WaarBenJij.nu

En dan het laatste bericht, thuiskomst.

Door: Marjan

Blijf op de hoogte en volg Marjan

12 April 2009 | Nederland, Amsterdam

Het viel niet mee om thuis te komen, in de regen en kou, de eerste aanblik van m’n vernielde geveltuin (door de aanleg van een kabel door de KPN), het huis binnen koud, schoon, clean en ongezellig. Daarbij kwam dat ik in het vliegtuig halverwege de nacht heel erg was gaan niesen (door alle stof in het overvolle vliegtuig?) en ik me ziekig voelde. Daarnaast kwamen in de loop van de dagen enkele onverwachte financiele tegenvallers en ik bleef me gammel voelen. En tja, zo’n thuiskomst alleen, ik zal er nooit aan wennen.

Gelukkig was er al snel de reunie van het Costa Rica groepje en de eetgroep, maar toch …. Weinig energiek en ik zag als een berg op tegen het invullen van m’n belastingformulier. Na en weekje kwakkelen kreeg ik een zware griep met veel koorts, pijn in m’n hoofd en stekende ogen. Vandaag, vrijdag, voor het eerst koortsvrij en ik denk dat het nu wel de goede kant op zal gaan.

Graag wil ik iedereen bedanken die privé of via de website heeft gereageerd, dat is een enorme steun als je zo ver weg zit! De beide websites zijn als album af te drukken, wat ik natuurlijk heb gedaan. Alle artikelen, reacties daarop en fototjes met onderschift worden dan op mooi papier gedrukt. Je kan een ‘voorbeeld’ van een album zien op je p.c. en opslaan, dan heb je de info ook blijvend. Over een jaar worden namelijk alle foto’s weggehaald door de webmaster, helaas, tenzij je bijbetaald, de artikelen blijven staan.

De oproep om in Costa Rica om enkele kinderen financieel te ondersteunen om naar school te gaan heeft enkele donateurs opgeleverd, erg leuk!

Tja, en dan moet ik me nu weer hoofdzakelijk op Nederland richten, en dat valt niet mee. Costa Rica en Nicaragua waren een overweldigende ervaring, nog verdiept omdat ik er stukjes over schreef.

Eerste paasdag, knokkelkoorts
Tja, en dan gisteren toch weer koorts. Het ziet er naar uit dat ik dengue heb, een virusinfectie overgebracht door een mugje, niet leuk dus. Niets ernstigs ook, gaat vanzelf weer over, maar het betekent dat ik me de komende weken slap en weinig energiek zal voelen. Het is de eerste keer dat ik na een reis ziek thuiskom, dus veel te klagen heb ik eigenlijk niet.

Met Saskia in Chinandega zijn er alweer de nodige e-mail uitgewisseld en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen aldaar is erg leuk. Misschien komt er in de loop van de tijd nog af een toe een berichtje op de website.

Dit is het even,
Marjan Nieuwenhuis

• 12 April 2009 - 11:24

Wil:

Arme jij.Hoop dat het gauw bijtrekt.Als je beter bent moeten we maar eens iets geselligs gaan doen.(19 april kan ik miet) Ik ben zeer onder de inruk van je verslagen.Gebeurt daar nu iets mee.Opgenomen in een bibliotheek of zo?Ik wil ook wel een kind sponseren.hoou je taai

• 12 April 2009 - 14:57

Fjanson@telfort.nl:

Hoi Marjan, wat een vervelnde nasleep na zo'n mooi avontuur. Ik hoop dat je gauw weer opknapt en dan zien we elkaar wel weer bij de eetgroep.'groet,
    Femmy

• 12 April 2009 - 15:39

Corrie:

Goh Marjan, dat is nu wel het laatste waar je op zit te wachten Iedereen zit gezellig Pasen te vieren en jij voelt je miserabel. Zorg je wel goed voor jezelf? Is er echt niets aan te doen dan wachten tot het beter wordt? Wacht niet te lang af want een infectie van de vakantie kan toch soms knap lastig zijn.
    Heel veel sterkte de komende tijd. Geniet van de zon en de lente. Je huis zal ondertussen wel weer minder clean, maar wel meer gezellig zijn geworden.

Lieve groet

Corrie

• 12 April 2009 - 18:31

Maria:

Hallo Marjan,

Veel sterkte en dat je weer snel op mag knappen.Een fantastische reis met heel veel bewondering en plezier gevolgd, dank je.
    Je bent een mooie vrouw met veel power en een giving karakter, dit waardeer ik sterk aan je. Het gaat je goed, ik ben geen lid meer van het cultuur clubje en zal je daarom niet gaan ontmoeten.

Lieve groet Maria

• 13 April 2009 - 00:26

Saskia:

Lieve Marjan, Alleen thuis komen is nooit leuk, voor niemand hoor. Met emailen heb je dan toch contact. Wat jammer nu dat je nog steeds ziek bent. Knokkelkoorts duurt zo een a twee weken, je kunt dan geen lichamelijk werk doen en mag niet in de zon gaan.Aspirine of ibuprofeen mag je niet slikken tegen de koorts want die breken je witte bloedlichaampjes nog meer af. Je kunt een bloedtest doen om te kijken of je weer genoeg van die bloedlichaampjes hebt, dan is de dengue over.Sterkte, Saskia.

• 13 April 2009 - 15:41

Laura Smits:

wat vervelend, dat je koorts hebt!
    dat verdien je niet.
    hopelijk ben je er gauw vanaf.
    ik zal voor je duimen.
    tot gauw bij de eettafel, laura

• 13 April 2009 - 17:16

Trudi:

Dat zijn niet zulke goede berichten. Zal ik je komen opzoeken? En aan je ziekbed gezeten je hand vasthouden?Alleen als het niet besmettelijk is. Houd je stram! Mijn geld inmiddels ontvangen? Tr.

Marjan

Deze reis begint in Costa Rica met vijf reisgenoten. Het is een bezoek aan Finca Sonador, een Longo Mai locatie, vanwaar uit we ook uitstapjes zullen maken. Zie ook fincasonadorLM.waarbenjij.nu Na 14 dagen ga ik verder, o.a. naar Nicaragua, waar ik in 1993 en 1994 langere tijd in Chinandega heb gewerkt. Mijn opzet is om vrouwengroepen te zoeken die wel ideeen hebben om hun economische situatie te verbeteren, maar die het aan een eerste beginkapitaaltje ontbreekt en dat niet van een bank kunnen lenen.

Actief sinds 30 Dec. 2008